Πληροφορική & Προβολή

Ακαδημαϊκός Συντονισμός

Σγώρα Αγγελική

Αγγελική Σγώρα

Επίκουρη Καθηγήτρια στο Τμήμα Ψηφιακών Μέσων και Επικοινωνίας του Ιονίου Πανεπιστημίου. Από τον Ιανουάριο του 2018 έως τον Ιούλιο του 2019 διετέλεσε Αντιπρόεδρος για τον τομέα των ηλεκτρονικών επικοινωνιών της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ).

Από τον Νοέμβριο του 2015 έως τον Μάρτιο του 2017, εργάστηκε ως Επιστημονικός Σύμβουλος στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας και κατά την περίοδο Μάρτιος-Νοέμβριος 2017, ως Ειδική Σύμβουλος στο Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης.

Από το 2009, έχει αναπτύξει ερευνητική δραστηριότητα στην περιοχή των Δικτύων Επικοινωνιών και Κατανεμημένων Υπολογιστικών και Τηλεπικοινωνιακών Συστημάτων και ειδικότερα στην περιοχή των Ασύρματων Δικτύων και Επικοινωνιών, Υπολογιστικής Νέφους και Ασύρματων Δικτύων Αισθητήρων. Επίσης, έχει ασχοληθεί με θέματα Ασφάλειας σε Δίκτυα Υπολογιστών, Τεχνολογιών Διαδικτύου, Ποιότητας Υπηρεσίας (QoS) και Εμπειρίας (QoS) και Software Defined Networks (SDN).

Τα αποτελέσματα της ερευνητικής της δραστηριότητας έχουν οδηγήσει σε πάνω 45  ερευνητικές εργασίες σε έγκριτα περιοδικά και έχει περισσότερες από 800 παραπομπές στο έργο της (Πηγή: Scholar Google). Έχει παρουσιάσει τις ερευνητικές της δραστηριότητες σε διεθνή συνέδρια και έχει συμμετάσχει ως κύρια ερευνήτρια σε έργα. Επίσης έχει διδάξει σε προπτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα σε ελληνικά πανεπιστήμια και Ανώτατα Τεχνολογικά Εκπαιδευτικά Ινστιτούτα (ΑΤΕΙ).

Η Δρ. Αγγελική Σγώρα έχει προσκληθεί ως κριτής σε διάφορα περιοδικά, όπως το IEEE Wireless Communications Magazine, το Elsevier Computer Communications, το Elsevier Ad Hoc Networks, το IEEE Systems Journal κ.λπ. Έχει επίσης υπηρετήσει ως session chair, special session organizer, panelist, moderator, μέλος Technical Programme Committees (TPC). σε πολλά διεθνή  συνέδρια και εκδηλώσεις, π.χ. Executive Chair στο 2020 IEEE 5G Thessaloniki Summit,, General Co-Chair και Session Chair στο 2018 IEEE 5G Thessaloniki Summit, Special Session Organizer of του “Res-SDN: Research Challenges of SDN in wireless network and cloud infrastructure” (IISA 2016),  TPC του Globecom2021 NGNI, TPC του IEEE ICC’21 – NGNI Symposium κ.λ.π

Η Δρ. Αγγελική Σγώρα είναι απόφοιτος του Τμήματος Μαθηματικών και κατέχει μεταπτυχιακό δίπλωμα από το Τμήμα Μηχανικών Πληροφοριακών και Επικοινωνιακών Συστημάτων του Πανεπιστημίου Αιγαίου, με ειδίκευση στις τεχνολογίες και τη διοίκηση πληροφοριακών και επικοινωνιακών συστημάτων. Το 2009 εκπόνησε τη διδακτορική διατριβή της στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου, με θέμα «Παροχή ποιότητας υπηρεσίας και κατανομή πόρων σε σύγχρονα ασύρματα δίκτυα». Η διδακτορική και τμήμα της μεταδιδακτορικής έρευνάς της έχουν χρηματοδοτηθεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση (ERCIM Marie Curie Postdoc Fellowship Programme, 2013) και τη Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας (ΠΕΝΕΔ 2003, Αριστεία ΙΙ 2014).

Στείλτε μας τις προτάσεις σας!

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα επιλέγοντας τον τομέα που σας ενδιαφέρει και μοιραστείτε μαζί μας τις σκέψεις και προβληματισμούς σας!