Σπύρος Πολυκαλάς

Σπύρος Πολυκαλάς

Καθηγητής του Τμήματος Ψηφιακών Μέσων και Επικοινωνίας της Σχολής Επιστήμης της Πληροφορίας και Πληροφορικής του Ιονίου Πανεπιστημίου. Κατέχει Δίπλωμα Ηλεκτρολόγου Μηχανικού και Τεχνολογίας Υπολογιστών από την Πολυτεχνική Σχόλη του Πανεπιστημίου Πατρών (1989-1994), ενώ το 1999 ανακηρύχθηκε Διδάκτορας από τη Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Η/Υ του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (ΕΜΠ). Από το 1999 έως το 2001 υπήρξε επιστημονικός συνεργάτης στο ΕΜΠ. Από το 2001 έως και το 2008 εργάστηκε ως Ειδικός Επιστήμονας στην Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ). Το 2008 εκλέχθηκε Επίκουρος Καθηγητής στο Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων, ενώ το 2014 εκλέχθηκε Αναπληρωτής Καθηγητής. Ο Σ. Πολυκαλάς έχει πλέον των 20 ετών εμπειρία σε Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνιών.Τα επαγγελματικά και ερευνητικά του ενδιαφέροντα επικεντρώνονται στα ακόλουθα πεδία:

  • νομικό και ρυθμιστικό πλαίσιο παροχής υπηρεσιών ηλεκτρονικών επικοινωνιών,
  • προσωπικά δεδομένα και ιδιωτικότητα,
  • ανάπτυξη ανταγωνισμού στις αγορές ηλεκτρονικών επικοινωνιών,
  • μοντέλα τεχνοοικονομικής ανάλυσης,
  • χρήση νέων τεχνολογιών στην εκπαίδευση.

O Σπύρος Πολυκαλάς έχει συμμετάσχει σε πολλά ερευνητικά / αναπτυξιακά έργα. Έχει συμμετάσχει στην συγγραφή (co-author) δύο επιστημονικών βιβλίων, ενώ πληθώρα ερευνητικών του εργασιών, στα προαναφερόμενα επιστημονικά πεδία, έχουν δημοσιευθεί σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά και έχουν παρουσιασθεί σε διεθνή επιστημονικά συνέδρια. Το 2021 του απονεμήθηκε από τον εκδοτικό οίκο Emerald Publishing, το βραβείo “Outstanding Paper of 2020”, για το επιστημονικό τουάρθρο με τίτλο “When the mobile app is free the product is your personal data”.

Στείλτε μας τις προτάσεις σας!

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα επιλέγοντας τον τομέα που σας ενδιαφέρει και μοιραστείτε μαζί μας τις σκέψεις και προβληματισμούς σας!